BOR és egy kis ZENE 1.
2023. március 27. írta: szakalbor

BOR és egy kis ZENE 1.

 

Rendszeres időközönként szeretnék az általam kóstolt és jónak ítélt borokról leírni pár gondolatot, hátha másoknak is meghozom a kedvét és tesznek egy próbát. Plusz imádom a zenét, ezért minden borhoz egy dal is dukál!

mokos_has_1.JPG

Ígérem a jövőben nem csak villányi borok lesznek terítéken, de kezdésnek azért maradtam a „hazai” pályán:).

 

Mokos Villányi I Cuvée 2022

Intenzív gyümölcsös illat, ahogy egy Sárga Muskotály alapú házasítástól elvárható. Őszibarack, mangó, maracuja, hársfavirág illatkavalkád. A korty is élvezetes, friss és gyümölcsös. Tökéletes egyensúlyban van, alkohol-sav-extrakt, minden a helyén. Egy nagyon jól elkészített, illatos reduktív fehérbor túl az Irsai tengeren! A nyár egyik nagy kedvence lehet, feltéve, hogy addig nem fogy el… Egyszerűen nagyszerű, akár ez a Ramones sláger: 

Vizuális típusoknak: https://www.youtube.com/watch?v=-MjGQm0Gom

mokos_hat_1.JPG

Egy nappal a bontás után, illatban és ízben vesztett az intenzitásából. A korty maradt kerek, jól iható, de viszonylag hamar véget ér. Tanulság: igyuk, ne tartogassuk. A hátcímkén szinte minden adatot megtaláltok a borról. 1990 Ft a pincénél és 87 pont nálam.

Sauska Villányi Syrah 2020

Rendkívül fűszeres, borsos, de mezei virágok és a meggy is felsejlik, a háttérben jön a szegfűszeg a hordóból. Ízben először az érett meggy, ezután karácsonyi fűszerek és pörkölt aromák vezetik a kortyot. Az élénk savai fiatalos lendületet és hosszú utóízt adnak. Kifinomult, komplex és könnyed is egyszerre. Olyan, mint egy Jain videoklip: 

sauska_syrah.PNG

Másnap illatban hangsúlyosabbak lettek a gyümölcsök, főleg (és újra) meggy és cseresznye. Ízben ugyanolyan friss és vitális, mint közvetlenül a bontás után. Juicy, spicy, nice wine! 6450 Ft a pincénél, tőlem 90 pontot zsebelt be.

Érdemes kipróbálni több magyar Syraht, tapasztalatom szerint egyre jobb borok készülnek a fajtából nálunk is!

A bejegyzés trackback címe:

https://szakalbor.blog.hu/api/trackback/id/tr6718081752

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása